Tricks som aktivering

God kväll! Idag var jag och mamma ute med Wixy, Toy och Singo i snökaoset. Vi tränade lite jakt med alla hundarna. När en hund tränar får de andra två passivitetsträning på köpet.  Alla hundarna var duktiga. Att träna apportering är verkligen coolt för det kan de redan. Det ligger i deras gener och det märks, vilket är super häftigt. Jaktträning blir berikning för våra fågelhundar på hög nivå, de får göra det de är avlade för.

Nu när jag skriver det här inlägget så är det kväll och hundarna ska snart gå ut på kvällspromenaden. Jag har suttit och tittat igenom boken Tricks som aktivering av Anita Axelsson efter ett trick att lära hundarna. För jag skulle vilja lära hundarna mer tricks. Målet är två i månaden. Och jag tänkte börja med att försöka lära dem att backa upp mot en vägg och blåsa bubblor i vatten. Singo tänkte jag lära att spinn, eftersom att han redan kan snurr. Jag tycker att boken som jag nämnde ovan verkligen är en bra inspiration till att lära hunden mer tricks. Det blir rolig träning. Och det ger en bra kontakt mellan förare och hund att lära dessa tricks.
tricksbokensingo1
Singo2
Om jag lyckas lära dem att blåsa bubblor i vatten så kommer jag att lägga upp en film här på bloggen. Och jag tänkte att fler kanske skulle vilja lära deras hundar detta trick och det vore roligt att se era filmer med. För att lära dem det gäller det att få dem bekväma med att ha näsan i vattnet. När de är det så kommer de att börja blåsa bubblor med näsan i vattnet om jag har fattat det hela rätt.

Att träna och lära in tricks är ett väldigt lätt sätt att aktivera sin hund på. Det går jättebra att träna hemma i vardagsrummet framför tv:n eller i köket.

Kommentera