Träna med flera hundar samtidigt

Idag var jag som sagt ute på en långpromenad med Wixy och Toy. Mamma var och tränade jakt med Singo så därför var inte han också med. Vädret var så där konstigt som det bara kan vara i april månad. Stundtals så varmt att jag vill ta av mig jackan och ibland så kallt att vantarna åkte på och jag undrade varför inte vinterjackan åkte på istället för den tunna vårjackan. Vi gick långt och var ute i flera timmar.

Jag hade med mig två dummies som jag tänkte gömma för hundarna. Jaktträning med mer än en hund är en rätt så tacksam aktivitet. Båda hundarna tränar hela tiden eftersom någon alltid måste vänta på sin tur. Jag gömde dummies i skogen och lät hundarna söka efter dem, en i taget. Efter att ha gjort det några gånger så gick jag och lade ut ett närsök till hundarna. Toy är jättebra på att vara passiv när Wixy tränar, han väntar snällt kvar på samma plats under hela tiden. Wixy däremot hamnar alltid mycket längre fram än från början när Toy tränar.

bild bild bild bild

Kommentera