Torsdags tips – fotografera bättre

Hej och hopp! Här kommer ett lite tips så här på torsdagen. Det är ett tips som förhoppningsvis kommer kunna hjälpa någon att ta fina bilder på sin hund. Jag hoppas att dessa tips kommer kunna hjälpa någon att fotografera bättre. Att ta sidobilder på sin valp/unghund är roligt och gör det jättelätt att se hundens utveckling. Jag har tagit väldigt många sidobilder på Singo under hans unghundstid. Jag ville kunna följa hans utveckling från valp till vuxen hund. En sak jag har lärt mig genom att ta alla dessa bilder är att det är inte så lätt som man kanske kan tro att ta bra bilder på en hund. Det finns en del grejer man kan tänka på. Så här kommer tre tips för att ta bättre sidobilder på sin hund.
  • Ha en medhjälpare
    Det är mycket lättare att få en bra bild om någon är där och kan hjälpa till. Antingen att någon tar bilden eller dirigerar hunden.
  • Hunden ska vara naken
    Ja alltså se till att hunden inte har några kläder på sig så som väst eller sele, man ser utvecklingen mycket bättre då. Jag tycker det blir allra bäst om halsband och koppel även är ur bild, alltså att hunden är helt lös när bilden tas.
  • Hitta en bra bakgrund
    Även en sidobild kan bli estetiskt tilltalande om bakgrunden i bilden inte är så plottrig. Försök att hitta ställen som har så lite som möjligt i bakgrunden. På så vis så syns hunden mycket bättre och blir i fokus för bilden.

bild IMG_6808

bild

Kommentera