Rotfruktslasagne

Det är lunchdags. Du sitter, på din rast, ned och äter samtidigt som du passar på att kolla in bloggarna du läser för tillfället. Tankarna vandrar och du börjar fundera på middagen. Jag vet att jag brukar fundera på nästa måltid när jag äter. Noll inspiration. De vanliga rätterna känns tråkiga. Då har jag det perfekta middagstipset. Rotfruktslasagne! Jag lagade denna i söndags och den blev riktigt god om jag får säga det själv. Det tar tid att göra själva fyllningen i lasagnen så jag skulle rekommendera att börja i god tid. Passar perfekt i matlådan dagen efter också, eller varför inte frysa in den och spara till ett senare tillfälle, om det blir över. Mängden varieras beroende på hur mycket du vill göra. Det här receptet räckte till fyra personer plus två matlådor dagen efter. I alla fall, här kommer receptet.

Rotfruktslasange1

Det du behöver:

4 – 5 morötter
1 – 2 sötpotatisar
1 bit kålrot
1 palsternacka
1 – 2 jordärtskockor ( de är ganska små så jag hade i fem jordärtskockor, en relativt stor och tre jättesmå)

1 purjolök
2 vitlöksklyftor

3 – 4 tomater
lite riven ingefära
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning
3 dl kokande vatten

1 dl grädde
500 g keso

Salt, peppar, basilika, oregano och timjan

Riven ost
Lasagneplattor

Så här gör du:

– Sätt ungen på 225 grader.
– Skriva purjolöken och skär rotgrönsakerna i så stora bitar som du vill ha dem. Jag tyckte att det var gott med lite tuggmotstånd. Hacka tomaterna.
– Smält smöret och häll i purjolöken och pressa i vitlöken. Tillsätt kryddor.
– Häll i rotgrönsakerna och stek dem i några minuter.
– Rör i ingefäran, de hackade tomaterna, tomatpurén, buljongtärningen och kokande vatten. Låt koka i ungefär 15 minuter.
– Ta av grytan från plattan, rör i grädden och keson.
– Varva grönsaksröran med lasagneplattor och toppa med riven ost.
– Grädda i ugnen i ungefär 40 – 45 minuter.

Hoppas att det smakar!
Rotfruktslasange2

Kommentera