Rallylydnadsträning 

Idag åkte jag och mamma till Haninge BK för att möta Karin och hennes hund Tassie. Först gick vi en sväng med hundarna i skogen och de sprang lösa och leka lite. Men strosade mest runt tillsammans, var och en försig. Efter det började jag och Karin bygga rallylydnadsbanan som vi skulle träna på och mamma lade personspår till Singo och Toy. 


Wixy var verkligen pigg idag vilket hon vanligtvis är när vi tränar. Vi hade byggt en klurig bana med åttans frestelse vilket alltid är bra att träna på för oss eftersom Wixy oftar vill springa fram till frestelserna i åttan. I banan var också skylten helt om från varandra, vårt andra problemmoment. Och så var det även idag, men efter att jag började säga spinn vid skylten så fungerade det mycket bättre. Så nu ska jag testa att använda det som kommando i fortsättningen och se hur det går. Banan var även krånglig för mig med ett slalom och en spiral på samma koner. Jag tycker att det är väldigt bra att träna på slalom och spiraler eftersom det känns som att hunden kan tycka att just de momenten är lite tradiga. 

Toy fick också testa att gå banan men med jag ändrade skyltarna som var för avancerade. Han var väldigt duktig och åttans frestelse var inget problem överhuvudtaget. De skyltarna vi inte gjorde var skyltar som innebar sidbyte, eftersom vi inte tränat något från högersida än. 


Det vart en lång hunddag igen och när jag kom hem igen var jag helt slut. På kvällen har jag pluggat och hundarna sover, trötta och nöjda efter dagens träning.  

Kommentera