Rallylydnadstävling på Gnesta-Trosa BK

Igår skulle jag och mamma iväg till Gnesta-Trosa BK för att jag och Wixy skulle tävla rallylydnad. Det var en tävlingsdag med möjlighet för dubbla starter. En möjlighet som jag valde att ta tillvara på.

Dagen började klockan 06.00 då klockan ringde och det var dags att gå upp. Vi åt frukost och packade i all hast för att sedan påbörja färden mot tävlingsplatsen. Väderprognosen visade på fint väder och varmt. Men vi hade ändå med oss regnkläder och varma kläder. – Det kan ju bli kallt liksom, man vet aldrig.

bildFörsta banan visade sig vara en ganska så krånglig bana. Det var mycket att hålla reda på och komma ihåg för att veta vart man skulle gå härnäst. För mig kändes det bra med en sådan svår bana för då hade jag inte riktigt tid att vara nervös. Därför gick första starten bra. Vi hade en bra känsla på planen och  Wixy kändes taggad, glad och med mig. Men som alltid på tävling så händer det konstiga saker. Denna gången så stördes hon av mamma som filmade och vid den delen av planen så förlorade vi mest poäng. Men den rundan gav oss i alla fall kvalificerat resultat. Efter den första rundan så hade vi tid att gå på en liten promenad och träna.

bild bildNästa bana var krångligare än den första banan och jag kände mig stressad över att inte gå rätt på tävlingen. Därför tittade jag på så många ekipage jag bara kunde innan min start för att känna att jag hade kontroll. På själva tävlingen var Wixy fortfarande glad men inte lika med mig som innan. Vid ett tillfälle trodde jag att jag hade gått fel och tappade fokus, det gjorde Wixy också. Väldigt förståligt. Just då kom vårt ”problem moment” som blir problematiskt för oss på i princip varje tävling. Spelar ingen roll hur mycket jag tränar det på egen hand. Det är ”vänd bort ifrån varandra”. Wixy gjorde inte vad hon skulle, jag stannade och försökte på nytt. Tillslut så gick hon in mellan mina ben istället och vägrade gå därifrån på vad som kändes som en evighet. Men tillslut så vände hon sig om och vi kunde fortsätta. Resultatet nådde inte upp till kvalificerat resultat denna gången.

bild bild bildJag är väldigt nöjd med tävlingsdagen. Vi hade en bra känsla inne på planen och tyckte att det var kul.

 

Kommentera