Pepparkakscupcakes med vit chokladfrosting

pepparkaksmuffins1
Hej och godmorgon! Idag så här två dagar innan jul tänkte jag dela med mig av ett tips på juliga cupcakes. Det jag har bakat är pepparkakscupcakes med vit chokladfrosting. Jag har bakat mycket den här månaden vilket jag tycker är roligt för jag gillar egentligen att baka och skulle vilja ha tid att göra det mer. Men nu har jag gjort det i alla fall och cupcakesen blev riktigt goda och juliga. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet här på bloggen.
pepparkaksmuffins3
Du behöver:
100 g smör
2,5 dl socker
2 st ägg
1,5 dl naturell yoghurt
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära

Till vit chokladfrostingen:
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader och lägg ut cupcakes- eller muffinsformar på en plåt.
2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
3. Rör ned äggen, ett i taget.
4. Rör ned yoghurten.
5. Blanda ned mjöl, kanel, kryddnejlika, ingefära och bikarbonat. Blanda till en jämn smet.
6. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen i ungefär 10 min.
7. Passa på att göra frostingen medan cupcakesen är i ugnen.
8. Hacka vit choklad och smält i ett vattenbad och låt svalna.
9. Rör ned philadelphiaosten med chokladen. Låt stelna något i kylen.
10. Toppa cupcakesen med frostingen och om du vill häll över något festligt strössel.
pepparkaksmuffins2

Hoppas att det smakar!

Kommentera