Mästartiteln i rallylydnad 

Idag har jag och Wixy varit och tävlat rallylydnad. Vår start var sent på eftermiddagen så vi började dagen med en långpromenad med alla hundarna. Sedan åkte jag och mamma iväg till träningshallen där tävlingen skulle vara. Vi hade varit där tidigare i veckan och tränat för att Wixy skulle ha befunnit sig på tävlingsplatsen innan. Det var två banor igång bredvid varandra när vi skulle tävla. Banan var rolig, krånglig och tajt. Två hinder som hundarna skulle hoppa åt ena hållet för att sedan gå förbi åt andra hållet. Jag trodde först att det skulle bli svårt, men Wixy klarade det galant. Hon vart lite störd av miljön men presterade ändå bra. Jag försökte verkligen vara tydlig och prata högt med henne för att hon skulle klara störningen bra, vilket jag tyckte att hon gjorde. Det verkade som att hon tyckte att det var roligt, som alltid, att tävla och vi gick banan med en bra och glad känsla. Vi slutade på 87 poäng av 100 vilket betyder att Wixy nu har mästartiteln i rallylydnad vilket såklart känns jätteroligt! Tre kvalificerade resultat i mästarklass alltså. Min lilla duktiga hund. 

Kommentera