Julafton 2015 – hos Tokigatollarna

Låt mig berätta om julafton 2015. Jag har haft en skön och kravlös jul. Vi har inte stressat eller haft det jäktigt. På morgonen fick jag sovmorgon vilket var trevligt. Sedan åt jag julvört till frukost. Åh så gott det är! Självklart gick vi ut på en långpromenad med hundarna. För att få lite omväxling åkte vi till Rudan i Haninge och gick på ängarna där. Med oss hade även några dummies för att träna med hundarna där på ängen. Hundarna sprang runt på ängen och lekte, nosade och bet på pinnar. Singo har ett behov av att få springa av sig, något som de vuxna hundarna inte har på samma sätt.
julafton1
julafton2
julafton3
julafton4
julafton5
Väl hemma igen var det god tid för lunch. Den klassiska julmaten som är å så god. Nu har vi dessutom rester i några dagar.
julafton7
Klockan 15.00 var det således tid för Kalle Anka, en jultradition som jag gillar nu men inte direkt såg tjusningen med när jag var yngre. Och åt massvis med julgodis till programmet. Idag, sista dagen som en julkalender är aktuell hittade jag några för en krona. Chokladen är så god så jag var tvungen att köpa.
julafton6
Julklappsöppning och stod näst på tur. Hundarna var väldigt nyfikna under hela processen. Speciellt Wixy älskar presentpapper och alla hundarna trodde att presenterna var till dem. Men de fick sina julklappar efter deras middag. Här är i alla fall klapparna.
julafton8
julafton9
julafton10
Nu kommer hundarna verkligen synas i mörkret. Jag gillar speciellt Singos halsband med så många fina färger på.

Vi åt middag också med efterrätt! Jag hade gjort en pepparkakspannacotta med riven vit choklad som topping. Jag tycker att den vart god. Världens lättaste efterrätt att göra, kändes nästan lite för enkel, som att jag måste ha gjort något fel eller nått.
julafton11
Nu är julafton snart slut men julhelgen fortsätter i några dagar till.

Kommentera