Den årliga promenaddagen – juldagen

Hej bloggen! Hoppas ni har en fortsatt trevlig julhelg. Idag på juldagen så var vi först ute med hundarna på en långpromenad i skogen. Vi gick rakt in i skogen utan att följa några stigar större delen av promenaden. Att gå så är verkligen speciellt och extra roligt. Det märks på hundarna att de tycker att det är roligt att gå så där i skogen och det ger ju väldigt bra träning för dem att springa över stockar och stenar. Och att gå på ojämnt underlag. Wixy och Toy biter på pinnar när de är i skogen. Singo förstår inte riktigt grejen med att hålla på så men han försöker ändå att bita på någon pinne och tröttnar ganska snabbt. Inne i skogen mötte vi inga andra människor. Men på vägarna var det många som också ville promenera så här på juldagen. Så brukar det vara på juldagen, år efter år, som den årliga promenaddagen. Det är ju ett bra sätt att umgås på, att gå på en gemensam promenad. Vi hade en trevlig tur med alla hundarna som verkade lugna och harmoniska. Efter promenaden åkte vi till min syster för att fira lite mer jul. Vi åt jullunch, fikade och delade ut julklappar och hade det trevligt. Singo fick följa med oss dit och Wixy och Toy fick vara hemma och sova efter dagens äventyr i skogen.
juldagen.
Vi åt julgröt med kanel och farinsocker som var gott. Jag gillar verkligen julgröt och skulle gärna äta det fler gånger under året. Den bästa lunchen för mig när jag gick i skolan var just risgrynsgröt med kanel, socker och mjölk. Det tyckte jag var jättegott!
juldagen
De hade en jättefin julgran och Singo tyckte att julgranskulorna var väldigt roliga. Han tyckte också att jultomtarna som stod vid granen var väldigt spännande. När vi sedan kom hem igen hade vi en väldigt trött valp här hemma. Trött och nöjd efter dagens äventyr.

Kommentera