Att lätta dåligt humör 

Just idag känns det extra skönt att det är fredag tycker jag. Det har varit en relativt intensiv vecka där jag har behövt producera flera texter att lämna in till olika kurser. Allt på engelska. Just nu känns det nästan konstigt att skriva på svenska. Jag läser engelska texter, lyssnar på engelska böcker när jag promenerar eller åker kommunalt och pratar engelska i skolan. Väldigt mycket av min tankeverksamhet sker på engelska. Det är också ett medvetet val för jag vill förbättra mina kunskaper om engelska så mycket som möjligt. Att plugga språk är kul, medvetandegöra olika nyanser av betydelser i liknande ord är intressant. 


På kvällen när jag kom hem efter en heldag på universitetet var Wixy och Toy hemma. Mamma var iväg på lydnadskurs med Singo. Så jag gav dem deras kvällsmat och väntade sedan en stund innan jag gick ut på promenad. För att de skulle hinna smälta maten lite. Jag hade väldigt ont i huvudet när jag kom hem och kände mig grinig. Så jag bestämde mig för att gå en längre promenad med hundarna. Efter en stund ute i den friska och krispiga oktoberluften började det kännas bättre. Huvudvärken började lätta. Med två glada och hoppfulla hundar som promenadsällskap känns allt bättre. Ingenting får mig att tänka klarare eller lättar ett dåligt humör så som några ständigt glada, hoppfulla hundar. 

Kommentera